NBC för att streama debatter och valskydd i VR

nbc-vr-1

nbc-vr-1
Det finns många sätt att se de kommande amerikanska presidentdebatterna. Från den konventionella kabel-TV till internet finns det många sätt att anpassa sig till åtgärden nu. Facebook kommer att strömma debatterna live och Twitter meddelade också idag att det också kommer att ge en livestream. NBC går i en annan riktning. Det kommer att strömma valskydd samt debatterna i virtuell verklighet.

NBC har gått ihop med AltspaceVR för att lansera VR-evenemang för sin valbevakning, VR-innehåll kommer att finnas tillgängligt från ikväll klockan 18 ET, tittarna kommer att få se Al Rokers VR-version när han lanserar NBC: s Virtual Democracy Plaza.

NBC News rusar en Democracy Plaza vid Rockefeller Center under valperioden så det här är bara VR-versionen av det. Roker kommer att vara där i VR för att prata om sina favoritmoment från torget och också för att svara på frågor från tittarna.

nbc-vr-2

Nätverket kommer att fortsätta att vara värd för liknande VR-evenemang fram till valet, dessa inkluderar klockpartier för debatter, Q & A-sessioner med politiska experter, politiska komedieshower och mer.

De som är intresserade av att “ställa in” kan göra det genom att ladda ner AltspaceVR-appen på deras HTC Vive, Oculus Rift eller Samsung Gear VR-headset. De som inte har ett headset kan titta på proceduren i 2D via PC eller Mac på altvr.com/nbcnews.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Nbc och Virtual Reality (VR).