NBC-väskor massivt erbjudande för TV-rättigheter för alla Harry Potter-filmer fram till 2025

Harry Potter: Wizards Unite Teaser avslöjar några speldetaljer

Harry Potter
NBCUniversal tillkännagav idag att det har skrivit en betydande affär som ger det exklusiva TV-rättigheter till alla filmer för Warner Bros kommande JK Rowlings Wizarding World-franchise som börjar i juli 2018. Som ett resultat av denna affär har företaget nu on-air och digitala rättigheter. över sina TV-nätverk fram till april 2025. Fantastic Beasts And Where To Find Them är den första filmen i denna serie som den kommer att släppa på storbildsskärm i år den 18 november, men det är inte allt.

Som en del av affären får NBCUniversal också kabel-TV-rättigheter som tidigare var hos Disney för alla åtta Harry Potter-filmer. NBCU planerar att erbjuda filmerna via USA Network och Syfy.

De två nätverken kommer att arbeta med Warner Bros. för att sända utökade regissörers klippversioner av de två första Harry Potter-filmerna, 3D-versioner av de två sista filmerna samt en 2011-film med titeln When Harry Left Hogwarts.

I det här erbjudandet finns även “exklusivt innehåll och evenemang” för Universal-temaparker, eventen kan innehålla filmvisningar, fansevenemang och andra PR-aktiviteter kopplade till Harry Potter-serien och den kommande Fantastic Beats-serien. En plan för att samarbeta om digitalt innehåll med JK Rowlings Pottermore är också en del av denna affär.

Medan de finansiella villkoren för den här affären inte avslöjades rapporterar The Wall Street Journal att den här affären är värd cirka 250 miljoner dollar, vilket gör den till en av de största affären för en franchise.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om underhållning, Harry Potter och Nbc. Källa: deadline