Nedladdning av torrenter i Indien kan resultera i fängelsetid

music-piracy

musik-piratkopieringNedladdning av upphovsrättsskyddade filer via obehöriga källor är olagligt och detta är ganska väl etablerat oavsett var du bor. Men medan vi i vissa delar av världen ser filmstudior och skivbolag satsa direkt på torrentwebbplatserna, verkar det som om i Indien är det mer sannolikt att användare kommer i trubbel, och att få fastna i piratkopiering i landet kan hamna i fängelse .

Enligt rapporter verkar det som om lokala Internetleverantörer har börjat visa varningsmeddelanden när de besöker vissa torrent- eller fildelningswebbplatser (Observera att torrenter i sig inte är olagliga, till exempel är vissa företag beroende av P2P-teknik för att distribuera programvara / uppdateringar mer effektivt). Varningsmeddelandet säger att webbplatsen har blockerats i landet och att “visa, ladda ner, visa upp eller kopiera en olaglig kopia av innehållet” skulle utsätta användarna för avsnitt 63, 63-A, 65 och 65-A i Copyright Act 1957.

Vad detta innebär att om du fångas kan du få fängelsetid på upp till 3 år och en böter på upp till Rs. 300 000 (~ 4 480 dollar). Innan detta rapporterades det felaktigt att visning av dessa webbplatser redan kunde få dig i trubbel, men detta är inte sant. Du måste delta aktivt i piratkopiering, som att ladda ner eller dela de upphovsrättsskyddade filerna, för att få problem med lagen.

Vid denna tidpunkt är det oklart vilka webbplatser som har blockerats, men det är säkert att säga att de stora torrent- och fildelningswebbplatserna i stort sett är ett no-go.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Legal, Piracy and Torrents.