Nej, Twitter stängs inte av 2017

twitter logo

Twitter-logotypDu kanske har hört rykten om att Twitter stängs av 2017. Nu innan du får panik och börjar leta efter andra sociala medieplattformar att dela dina ord på kan du koppla av eftersom Twitter inte stängs av. Företaget har sedan dess kommit fram för att motbevisa rykten och kallar påståendet ”grundlöst”.

I ett uttalande till Reuters citerades en talesman för plattformen för sociala medier, “Det finns absolut ingen sanning i påståenden alls.” Det är oklart hur rykten började, men en hashtag för #SaveTwitter har gjort sina omgångar och har nämnts i över 100.000 tweets.

Vissa har spekulerat i att ryktets ursprung kom från en viss användare som i grunden beklagade sig över Twitters dåliga hantering av ärenden om mobbning online. Trolling, mobbning online och trakasserier är att förvänta sig av sociala medier, även om skyldigheten verkligen faller på plattformarna för att hantera dem snabbt och för att förhindra att de händer.

Twitter har tidigare varit i rampljuset flera gånger för att ha misslyckats med att hantera dem eller inte gjort tillräckligt. Men de senaste månaderna har den sociala medieplattformen sedan lovat att fördubbla sina ansträngningar och har varit på en förbudsvåg för att försöka befria sitt nätverk av användarkonton som är känt för trakasserier.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Twitter.