Netflix får exklusivitet över senaste Disney-filmer i september

Netflix 4K-streaming förhandsgranskad med NVIDIA GeForce GTX 10-kort

Netflix och Disney undertecknade ett licensavtal redan 2012 vilket gör Netflix till den exklusiva prenumerationstjänsten i USA för senaste filmer från Disney, Marvel, Lucasfilm och Pixar. Affären träder i kraft senare i år. Från och med september 2016 kommer Netflix att ha exklusivitet över alla Disney-filmer, inklusive de som släpptes under banderoller från Lucasfilm, Pixar och Marvel.

Affären ger inte Netflix omedelbar tillgång till dessa filmer så det måste fortfarande vänta efter att filmerna har släppts på Blu-ray och digitala butiker, men det kan vara stolt över att det kommer att vara det exklusiva streaminghemmet för dessa filmer.

Alla Disney-filmer som släpptes teatraliskt i år ingår i den här affären, även om ekonomiska villkor aldrig avslöjades rapporteras att Netflix betalar hundratals miljoner dollar per år för detta privilegium.

Den här affären gör Netflix till det exklusiva amerikanska betal-tv-hem för de senaste filmerna från Disney, vilket innebär att prenumerationsnätverk som Starz och HBO inte kan få dem och inte heller Netflix rivaliserande streamingtjänster som Hulu och Amazon Prime.

Netflix kan således ge ännu mer valuta för pengarna till sina prenumerationer som betalar upp till $ 10 per månad för att prenumerera på sin tjänst. Tänk på att dessa titlar endast kommer att vara tillgängliga för användare i USA, de som är baserade utanför staterna kommer att vara begränsade till specifika innehållsbibliotek för deras land.

Netflix kommer att uppdatera en stor del av sin filmkatalog under sommaren, årets uppdatering har beskrivits på Netflix blogg.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Disney, Entertainment, Marvel och Netflix.