Netflix ger upp Kina för nu

Netflix 4K-streaming förhandsgranskad med NVIDIA GeForce GTX 10-kort

Netflix-expansion
Netflix meddelade tidigare i år på Consumer Electronics Show 2016 att online-videostreamingtjänsten expanderade till nästan alla andra länder på planeten, med undantag för ett eller två, och Kina stod på listan. Netflix sa då att det samarbetade med myndigheter i Folkrepubliken för att få sin tjänst till den lukrativa marknaden. Det kommer inte att hända eftersom Netflix har gett upp att försöka bryta sig in på den kinesiska marknaden.

Regleringskanaler visar sig vara för mycket för Netflix så mycket att de har beslutat att inte etablera en officiell närvaro i Kina. Företaget kommer nu att sälja sina populära originalprogram som Daredevil och Narcos till Kinas medieföretag.

“Den lagstadgade miljön för utländska digitala innehållstjänster i Kina har blivit utmanande”, sade Netflix i en rapport som skickades till sina aktieägare, “Vi planerar nu att licensiera innehåll till befintliga online-tjänsteleverantörer i Kina snarare än att driva vår egen tjänst i Kina i på kort sikt, tillade det.

Netflix håller dörren öppen för en närvaro i Kina eftersom den säger att den fortfarande har en “långsiktig önskan att tjäna det kinesiska folket direkt”, tillade företaget att det hoppas kunna lansera sin tjänst i Kina “så småningom”.

Det kommer definitivt att ta en hel del tid så tills dess kommer folk i Folkrepubliken bara att kunna njuta av Netflix ursprungliga innehåll via lokala medieföretag.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om underhållning och Netflix.