Netflix gör sitt jobb för att minska piratkopiering i Nordamerika

Netflix

NetflixVi har tidigare diskuterat hur nedladdningshastigheter för bit-torrent i USA har gått ner, medan antalet Netflix-abonnenter långsamt har stigit. Tja, det ser ut som om vi har fler detaljer som kan bekräftas med teorin att Netflix gör ett bra jobb med att minska piratkopiering.

Enligt en rapport som släpptes av Sandvine, ett företag som säljer programvara för nätverkshantering och mätning till stora internetleverantörer, tar Netflix upp mer bandbredd än någon annan webbplats eller tjänst i hela Nordamerika. Och ja, alla andra tjänster inkluderar P2P-fildelning. Under högtider står Netflix för 30% av all bredbandstrafik! Jämför med P2P-fildelning som bara når en topp på 18,8% i år – en minskning från 19,2% hösten 2010.

Med så många plattformar som stöder tjänsten och högkvalitativa HD-filmer som streamas genom tjänsten är det ingen överraskning att Netflix är så populärt. För att inte tala om det stora urvalet av filmer som ständigt uppdateras. Det ser ut som en prisvärd och användbar tjänst är nyckeln till att ge amerikanerna ett alternativ till piratkopiering. Kanske bör regeringen hämta några ledtrådar från Netflix om de vill slå till mot olaglig nedladdning.

Sparad i Hem> Webb. Läs mer om bredband, nedladdning, Netflix, streaming, oss och video.