Netflix har börjat skicka ut lösenordsåterställningar

netflix

NetflixOm du har fått ett e-postmeddelande från Netflix som berättar att ditt lösenord har återställts och att du behöver skapa ett nytt, oroa dig inte att det inte är skräppost eller att det är en bluff. Enligt en rapport från Krebs om säkerhet verkar det som om Netflix och andra webbplatser med stora namn tydligen skickar ut lösenordsåterställningar.

Anledningen? Ni kanske kommer ihåg att det nyligen hade bekräftats att miljontals användarnamn och lösenord hade brutits i LinkedIn och MySpace-hack. Det är på grund av dessa hack som företag som Netflix ber användare att återställa sina lösenord, särskilt om deras nuvarande lösenord matchar det för de läckta lösenorden.

Det betyder att om du är den typ som återanvänder användarnamn och lösenord och har använt dem för MySpace och / eller LinkedIn, bli inte förvånad om du får ett e-postmeddelande som ber dig att återställa det. E-postmeddelandet lyder, “Vi tror att dina Netflix-kontouppgifter kan ha inkluderats i en nyligen publicerad e-postadress och lösenord från ett äldre brott hos ett annat företag. För att vara säker har vi återställt ditt lösenord som en försiktighetsåtgärd. ”

Netflix har bekräftat e-postmeddelandena i ett uttalande till Krebs om säkerhet. ”Vissa Netflix-medlemmar har fått e-postmeddelanden som uppmuntrar dem att ändra sina lösenord för kontot som en försiktighetsåtgärd på grund av det senaste avslöjandet av ytterligare uppgifter från ett äldre intrång hos ett annat internetföretag. Observera att vi alltid är engagerade i dessa typer av proaktiva säkerhetsåtgärder (utnyttjar Scumblr utöver andra mekanismer och datakällor), inte bara vid större säkerhetsöverträdelser som den här. ”

Naturligtvis finns det gott om bedrägerier som antagligen skulle orda sina e-postmeddelanden på samma sätt, så dubbel- och trippelkontrollera webbadressen för att säkerställa att det är Netflix / Facebooks webbplats du loggar in på. Alternativt kan du alltid själv gå in på webbplatsen och ändra lösenordet därifrån.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Netflix och säkerhet.