Netflix hävdar Amazon betalt £ 250 miljoner för “The Grand Tour”

Amazon’s ‘The Grand Tour’ Breaks Viewership Records On Prime

Grand-TourÄnda sedan det rapporterades att före detta BBC Top Gear-värdar Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May hade blivit fria agenter, var det full av spekulationer om vem som skulle kunna underteckna dem för en ny show. Under den längsta tiden någonsin ryktades det att Netflix kunde vara den, men i slutändan var det Amazon som vann dem.

Nu senast vi hörde kostade serien som heter “The Grand Tour” Amazon en hel del £ 160 miljoner att göra, vilket ungefär i genomsnitt uppgår till cirka £ 4,44 miljoner spenderat per avsnitt under hela den första säsongen. Men som det visar sig kostar det mycket mer än så, åtminstone enligt Netflix Chief Content Officer Ted Sarandos som pratade med The Telegraph (via The Independent).

Om Sarandos har rätt, så visade det sig att showen faktiskt kostade Amazon £ 250 miljoner. Enligt Sarandos, ”Det är ett underrapporterat nummer. Det var ungefär en fjärdedel av en miljard dollar. ” Det är mycket pengar att spendera på en föreställning för en enda säsong, men med tanke på den högkvalitativa produktionen antar vi att det var bra pengar.

Han bekräftar också att Netflix försökte logga in dem. ”Vi visste vad det var värt. Vi gjorde definitivt en pjäs för den showen, men vi har haft varje säsong av Top Gear på Netflix i de flesta territorier i världen, så vi hade en bättre känsla än det mesta av vad publiken var för Top Gear på vår plattform. ” Med detta sagt har Grand Tour en bra start med fantastiska recensioner överallt. Det är exklusivt för Prime-medlemmar, men det förväntas också göras tillgängligt globalt i december.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Amazon, Netflix och The Grand Tour.