Netflix HDR-uppspelning aktiverad för LG V30 och Sony Xperia XZ Premium

LG V30 med förbättrad AI kunde presenteras vid MWC 2018


Netflix har ett växande bibliotek med HDR-innehåll som abonnenterna också kan komma åt om de äger en smartphone som stöds som har en skärm som är kompatibel med HDR-standarden. Netflix har gradvis lanserat stöd för HDR-innehåll på flera plattformar. Det har nu gjort detsamma för LG: s nya flaggskeppssmartphone, LG V30 och Xperia XZ Premium från Sony.

Det finns inte många Android-drivna smartphones som har stöd för HDR-innehåll på Netflix. LGs G6 är den enda andra Android-smarttelefonen som har fått support hittills. Andra Android-drivna plattformar som Chromecast Ultra och NVIDIA Shield har redan HDR-stöd för Netflix.

Att ha en kompatibel smartphone är den viktigaste förutsättningen men det är inte den enda. Prenumeranter som betalar för den dyraste premiumprenumerationen på Netflix är de som kan strömma HDR-innehåll. De kräver också en internetanslutning som är snabbare än 25 Mbps för att strömma HDR-innehåll.

Netflix har uppdaterat sin supportsida för HDR-kompatibla enheter för att återspegla att LG V30 också stöder HDR-innehållsströmning. LG presenterade V30 vid sitt IFA 2017-evenemang tidigare i veckan. Företagets nya flaggskeppssmartphone kommer att släppas till kunder inom en snar framtid.

Arkiverad i mobiltelefoner. Läs mer om LG, LG V30 och Netflix. Källa: help.netflix