Netflix producerar första originalserien för Indien

Netflix 4K-streaming förhandsgranskad med NVIDIA GeForce GTX 10-kort

Netflix-expansion

Netflix har funnits i några år men det gick verkligen globalt tidigare i år. Vid CES 2016 meddelade Netflix att det omedelbart expanderade till nästan alla länder på planeten, och Indien råkar vara ett av dem. Som en framväxande marknad är det väldigt lukrativt för teknikföretag och onlinetjänster, och Netflix vet detta, varför det nu producerar sin första originalserie för Indien.

Företagets första originalserie för Indien är baserad på den bästsäljande romanen Sacred Games av författaren Vikram Chandra. Det kommer att skjutas på plats i Indien. Denna hindi-engelska serie kommer att produceras i samarbete med Phantom Films, som är ett av de ledande produktionshusen i landet.

Netflix påpekar att även om detta är den första originalserien som den producerar för Indien, kommer showen att vara tillgänglig för Netflix-abonnenter globalt när den släpps.

Sacred Games ligger i Mumbai, Indien och det dyker djupt in i stadens invecklade nät av organiserad brottslighet, politik, korruption och spionage. Berättelserna är rika och kraftfulla och flätar samman de privilegierade, berömda, eländiga och blodtörstiga liv.

Alla avsnitt i den här nya originalserien kommer att släppas på en gång på riktigt Netflix-sätt. Netflix har ännu inte bekräftat när serien baserad på Sacred Games kommer att släppas.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om underhållning och Netflix. Källa: media.netflix