Netflix sätter sig 3 miljarder dollar i skuld för att fokusera på originalprogrammering

Netflix avbryter 'Daredevil' -serien, ingen säsong 4

våghals NetflixDet är ingen hemlighet att Netflix börjar introducera mer originalinnehåll i sina erbjudanden. Det verkar emellertid som om företaget tror att dess ursprungliga programmering kan vara enorm, så mycket att det verkar som om de är villiga att sätta sig i skuld till ett värde av 3 miljarder dollar för att hjälpa till med att öka deras ansträngningar.

Detta är enligt en rapport från Variety som avslöjade att Netflix sa att de samlar in 1 miljard dollar genom ett nytt skuldutbud, vilket i kombination med sin tidigare skuld på 2,37 miljarder dollar ger dem över 3 miljarder dollar i långfristig skuld. Huruvida deras satsning på originalprogrammering är framgångsrik återstår att se, men hittills verkar det som om de flesta av Netflix erbjudanden har blivit ganska väl mottagna.

Företaget har lanserat en rad hitserier, som Marvels Daredevil, Jessica Jones och Luke Cage. De har också andra hitserier som Orange is the New Black, House of Cards, Narcos, Stranger Things, och kommer 2017 kan vi förvänta oss ännu fler shower från dem som Marvel’s Iron Fist and the Punisher.

Nyligen hade Netflix till och med lovat att de planerar att släppa över 1000 timmar originalprogrammering 2017, nästan dubbelt så mycket som de släppte i år, vilket var cirka 600 timmar. Utan tvekan är detta ett stort åtagande, men vad tycker ni? Tror du att Netflix satsning kommer att löna sig?

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Netflix.