Netflix släpper 1000 timmar originalinnehåll nästa år

Netflix Hack Vibrerar din telefon under intensiv skärmhandling

Netflix-logotyp
Netflix satsar alltmer på originalinnehåll för att få fler prenumeranter. Många av Netflix originalserier har visat sig vara ganska populära bland tittarna och de har tagit in många prenumeranter på tjänsten. Netflix ser värde i denna strategi, varför den håller fast vid den. Företaget har sagt att det kommer att släppa 1000 timmar originalinnehåll under 2017.

”Vi är nu på fjärde året i vår ursprungliga innehållsstrategi och är nöjda med våra framsteg. Under 2017 har vi för avsikt att släppa över 1000 timmars originalprogrammering, från över 600 timmar i år. Internet gör det möjligt för oss att nå publik över hela världen och med en växande bas på över 86 miljoner medlemmar finns det en stor aptit på underhållning och en mångfald av smaker att tillfredsställa, säger Netflix i ett brev till sina aktieägare.

Detta kommer att bli en betydande ökning under 2016 då Netflix lovade att släppa cirka 600 timmar originalinnehåll i år. Det är inte bara begränsat till tv-program, Netflix bankrullar dokumentärer, standup-komediespecialer, filmer, en talkshow och mer.

Det är det som gör att Netflix skiljer sig från konkurrensen, som också satsar kraftigt på originalinnehåll nu, eftersom det har blivit tydligt att abonnenter är villiga att betala för en tjänst som Netflix om de också får ett robust originalinnehållsbibliotek.

En företagsledare sa nyligen att Netflix ultimata strategi är att uppnå en 50/50 uppdelning mellan licensierat innehåll och originalprogrammering. En ökning med 66 procent av det ursprungliga innehållet det kommande året kommer säkert att bidra till att uppnå det målet.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Netflix.