Netflix tittar på och startar offlineuppspelning

Netflix 4K-streaming förhandsgranskad med NVIDIA GeForce GTX 10-kort

Netflix-expansion
Netflix erbjuder massor av funktioner men det saknas en funktion som många av dess abonnenter länge har begärt. Det har aldrig varit möjligt att spara innehåll från Netflix för offlinevisning. Det finns otaliga scenarier där en sådan funktion kan komma till hands men Netflix hade till och med uteslutit det helt vid ett tillfälle. Lyckligtvis verkar det värma upp idén när företaget skjuter vidare in på utvecklingsmarknader.

Netflix Chief Content Officer Ted Sarandos har sagt i en intervju med CNBC om funktionen för uppspelning offline idag att företaget “tittar på det nu, så vi får se när.” Det här är kanske den mest positiva signalen vi har fått från Netflix ännu att den överväger att erbjuda den här funktionen.

Offline-uppspelning kan så småningom komma till Netflix eftersom det nu är en del av företagets expansionsstrategi. Sarandos påpekade att eftersom Netflix har lanserats i fler territorier nu har alla olika anslutningsnivåer och det är därför vi ser mer av en nedladdningskultur i vissa länder. Ta till exempel YouTubes offline-visningsläge, det är bara begränsat till marknader där det finns en stor nedladdningskultur.

Netflix täcker nu mer än 200 länder över hela världen och var och en har sin egen uppsättning utmaningar som Netflix behöver ta itu med för att bibehålla sin dominans som ledande inom streaming av innehåll online.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Netflix.