Netflix troligt förvärvsmål för Disney och Apple

Netflix 4K-streaming förhandsgranskad med NVIDIA GeForce GTX 10-kort

Netflix-expansion
Om man ska tro nya rapporter kan vissa teknikföretag förvärvas av ännu större företag. Vi har alla hört rapporter om att Twitter sannolikt kommer att få erbjudanden från flera friare inom den närmaste framtiden, Disney förväntas vara en av dem, och nu anser analytiker att Netflix är ett troligt förvärvsmål för Disney såväl som Apple .

Rapporten nämner att finansanalytiker har pratat om heta förvärvsdiskussioner relaterade till Netflix. Online-streamingjätten förväntas bli ett möjligt förvärvsmål för giganter som Disney och Apple.

Disney äger redan en 30-procentig andel i Netflix-rival Hulu när de samarbetade med Fox, Time Warner, Comcast och NBC för att etablera streamingföretaget. Netflix skulle vara en naturlig passform i Disneys portfölj med tanke på att företaget nu ägnar vederbörlig uppmärksamhet åt kabelskärare.

Apple har länge ryktats vara intresserade av att skapa en egen streamingtjänst. Beviljas att dess ambitioner kretsar kring live-TV-streaming, men Netflix har redan en robust plattform som den kan använda för att främja sina TV-ambitioner. Företaget tjänade 234 miljarder dollar i intäkter under det senaste verksamhetsåret, det är inte som att det inte kan köpa Netflix om det ville.

Inget av detta har bekräftats officiellt ännu eftersom inga formella bud har lämnats in. Netflix har släppt några tips om att de vill sälja så det kan eller inte kan hända. Det är för tidigt att säga vid denna tidpunkt.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Disney och Netflix.