Netflix VD: "Nu slår vi äntligen BitTorrent"

Reed Hastings

Reed HastingsFantastiska nyheter om du är medlem i Motion Picture Association of America (MPAA) är kriget mot illegal nedladdning av filmer äntligen till din fördel. Vid den senaste D9-konferensen i morse hjälper Netflix till att slå piratkopiering, enligt dess VD Reed Hastings. Hastings bekräftade med tidigare rapporter om att Netflix minskade nedladdningar av bit-torrent i USA, “En av de saker som vi är mest stolta över är att vi nu äntligen slår BitTorrent.”

Enligt Hastings betalas nu mest internetvideo i USA, naturligtvis beror det mest på tjänster som Netflix som erbjuder tjänster som människor vill ha till överkomliga priser. Han nämnde också att Neflix har gjort det möjligt för innehållsägare att tjäna pengar på program som tidigare inte hade intäktsgenerering, dvs. Joss Whedons Firefly. På grund av att det inte är tillgängligt genom något annat lagligt medel före sin debut på Netflix får Fox nu äntligen betalt för det.

Det ser ut som att Netflix gör en bra tjänst för MPAA och innehållsleverantörer med sin nuvarande affärsmodell. Nu handlar det om att konkurrera mot andra liknande tjänster i branschen och förhoppningsvis expandera internationellt där piratkopiering är mer utbredd, särskilt i asiatiska länder.

Filed in Web. Läs mer om filmer, Netflix, piratkopiering, streaming och video on demand.