Netflix vet vilka miniatyrer som tilltalar tittarna mest

netflix thumbs

Netflix tummenMed hundratals till tusentals program tillgängliga på Netflix antar vi att det ibland kan vara en dålig sak att ha för mycket variation. Det betyder att när du försöker bestämma vad du ska titta på kan alternativen vara överväldigande och Netflix vet detta. Enligt en nyligen genomförd studie som de genomförde och publicerade på sin blogg förklarar företaget hur de har utformat miniatyrbilderna av shower för att tilltala tittarna.

Enligt Netflix hävdar de att om inget fårnga en tittare inom 90 sekunder kommer de att förlora intresset och sedan gå vidare till andra aktiviteter. För att göra showen mer tilltalande fann Netflix att detta till stor del görs genom showens konstverk som hjälper till att fånga tittarens uppmärksamhet först innan de faktiskt ser vad showen handlar om.

I slutändan genom en serie tester är det Netflix som har hittat “Bilder som har uttrycksfulla ansikts känslor som förmedlar tonen i titeln gör det särskilt bra.” De lägger också till, ”Konstverk med igenkännliga eller polariserande karaktärer från titeln tenderar att klara sig bra. Att välja det bästa konstverket har förbättrat Netflix-produktupplevelsen på materiella sätt. ”

Så där har du det, om du undrar varför vissa shower kan ha tilltalat dig mer än andra, kanske var det konstverket, men vad tycker ni? Hur många av er har varit “skyldiga” att bedöma en bok efter omslaget när det gäller att välja din nästa Netflix-binge?

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Netflix.