Netflix vill att 50 procent av biblioteket ska bestå av originalinnehåll

Netflix Hack Vibrerar din telefon under intensiv skärmhandling

Netflix-logotyp
Netflix kan ha börjat som en plattform för att streama filmer, TV-program och annat innehåll från konventionella källor, men det har nu förvandlats till ett originalinnehåll. Det skapar egna TV-program, filmer och dokumentärer, varav många klarar sig mycket bra med tittare över hela världen. Netflix ursprungliga innehållsambitioner slutar inte här. Företagets CFO David Wells har sagt att Netflix faktiskt vill att sitt bibliotek ska bestå av 50 procent av rent originalinnehåll inom de närmaste åren.

Företagets VD Ted Sarandos sa tidigare i år att 2016 kommer Netflix att släppa över 600 timmar originalinnehåll, en betydande ökning jämfört med 450 timmar originalinnehåll som släpptes förra året.

Det räcker fortfarande inte för att uppnå 50/50-mixen som företaget skjuter för, men det kommer verkligen dit. Wells har sagt att denna strategi är en del av Netflix “fleråriga övergång och utveckling mot mer av vårt eget innehåll” och att den redan är “en tredjedel till halvvägs” där.

Netflix är hem för några av de mest populära TV-programmen just nu. Du behöver inte se längre än House of Cards, Orange är den nya svarta och Stranger Things att veta att företaget är på väg åt något med sin originalserie.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om underhållning och Netflix.