New Yorks internetkiosker stängs av eftersom människor inte slutar titta på porr

New York City skulle kunna göra det olagligt att sälja telefonplaceringsdata

New York
Där det finns internet finns det porr. Det är ett faktum, ett obestridligt faktum, ett som LinkNYC borde ha tänkt på när det började sätta upp offentliga Wi-Fi-kiosker i en av de största städerna på planeten. När de lanserades i februari i år sa New Yorks borgmästare Bill de Blasio att dessa 7 500 kiosker skulle “överbrygga den digitala klyftan”, men operatören LinkNYC finner att kiosken används för andra saker. Det stänger nu av webbsurfning i kioskerna eftersom människor bara inte slutar titta på porr.

Kioskarna erbjuder gratis allmän Wi-Fi och har en integrerad surfplatta som kan användas för att komma åt internet. Människor kan komma åt webben på sina egna enheter, förutsatt att de förblir inom 150 meter från kiosken.

Mer än 400 av dessa kiosker har hittills installerats över New York City och LinkNYC säger att det har funnits mycket nyfikenhet och spänning kring dem.

Rapporter visar att kioskerna effektivt har kapats av loiterers och porrfans, vilket har fått LinkNYC att släppa ett uttalande som säger att det aldrig avsett att dessa kiosker skulle vara ”för någons utökade, personliga bruk”, och det är därför det stänger av möjligheten att bläddra bland webb med kioskens integrerade surfplattor

Företaget har också sagt att det också utforskar andra potentiella lösningar som inkluderar tidsgränser. För närvarande förblir alla andra funktioner i dessa kiosker, inklusive gratis enhetsladdning, kartor, telefonsamtal och gratis Wi-Fi-åtkomst oförändrade.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om New York.