Nexus 6P Android Oreo släpps troligtvis den 11 september

Nexus 6P Android Oreo släpps troligtvis den 11 september


När Google ursprungligen släppte Android 8.0 Oreo släpptes firmwareuppdateringen till enheter som för närvarande var registrerade i Android-betaprogrammet. När uppdateringen lanserades för allmänheten gjordes den först tillgänglig för Pixel-ägare. Det har inte bekräftats när Nexus 6P eller Nexus 5X kommer att få uppdateringen, men enligt en ny rapport kan Nexus 6P Android Oreo-uppdateringen släppas den 11 september.

Den kanadensiska operatören Rogers har uppdaterat sitt uppgraderingsschema som nämner att Nexus 6P Android Oreo-uppdateringen kommer att släppas den 11 september. Om så verkligen är fallet bör den här handenheten ta emot Android 8.0 på andra marknader över hela världen samma dag.

Google eller tillverkningspartnerna som det arbetade med för dessa enheter har ännu inte bekräftat när de kommer att få Oreo-uppdateringen. Rapporter tyder på att Huawei och LG måste justera radio firmware på Oreo innan uppdateringen kan rullas ut till de två sista handenheterna i Nexus-serien.

Förhoppningsvis kommer företaget att bekräfta inom en snar framtid när Nexus 6P Oreo-uppdateringen kommer att släppas. Det har inte heller sagt något om den här uppdateringen för Nexus 5X än.

Arkiverad i mobiltelefoner. Läs mer om Nexus 5X och Nexus 6p.