Nexus Player får Google Assistant

Possible New Google Nexus Player Spotted At The FCC


Google har beslutat att lansera sin artificiella intelligensdrivna assistent till Nexus Player. Företagets första ordentliga digitala mediaspelare har nu fått stöd för Google Assistant. Ja, det fanns Nexus Q, men vi vet alla hur det blev. Nexus Player har fått stöd för Google Assistant med säkerhetsuppdateringen i november för enheten.

Google lanserade Nexus Player redan 2014. Den lanserades med Android 5.0 och var den första Android TV-enheten vid den tiden. Företaget har sedan dess lanserat plattformsuppdateringar för den här enheten och till och med moderniserat gränssnittet i september med lanseringen av Android 8.0 Oreo.

Det kan vara slutet på vägen för Nexus Player vad gäller plattformsuppdateringar, med tanke på att Google har uteslutit det från Android 8.1 Developer Preview.

Företaget har gradvis rullat ut assistent till sina Android TV-drivna enheter. Vi har tidigare sett assistenten landa på enheter som NVIDIA Shield och några Sony-TV-apparater.

När Nexus Player-ägare har installerat den senaste uppdateringen för sin enhet kommer de att informeras vid första start att Assistant nu är tillgängligt för Nexus Player.

Det är inte helt klart hur Google har rullat ut Assistent för den här enheten. Det kan antingen ha gått igenom den senaste firmwareuppdateringen eller via en uppdatering till Google-appen

Arkiverad i prylar. Läs mer om Google Assistant och Nexus Player. Källa: androidpolice