NFL skapar VR-serien för Google Daydream och YouTube

Twitters nya NFL-avtal ger Live Video Sans-spel

nfl-logotyp
NFL skapar en ny virtual reality-serie för YouTube och Googles Daydream View VR-headset. Det kommer att bli en serie i 9 delar som kommer att filmas i 360-graders virtuell verklighet. Serien släpps senare denna månad på YouTube och kommer så småningom till Googles Daydream View-headset någon gång senare i år. Serien produceras med Googles 360-graders rigg som heter Google Jump.

Det första avsnittet av denna serie kommer att lanseras den 24 november på NFL: s officiella YouTube-kanal. Det gör det möjligt för tittarna att “tillbringa en vecka med Philadelphia Eagles-defensivlinjen när de förbereder sig för den kommande matchupen och får exklusiv tillgång till Eagles bänk och sidlinje på speldagen.”

Tittare får möjlighet att tagga tillsammans med Miami Dolphins cheerleaders, uppleva den unika fotbollskulturen i Green Bay och få ett unikt utseende i San Diego Chargers-organisationen bland andra upplevelser i efterföljande avsnitt.

NFL påpekar att detta är det första episodiska sportprogrammet som görs för virtuell verklighet men det förtjänar att nämna här att NBA har gjort några fantastiska saker med VR, det strömmar till och med ett spel per vecka helt i virtuell verklighet.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Daydream, Google, Nfl och YouTube. Källa: theverge