NHK startar världens första 8K TV-sändningar i Japan

Sony och Panasonic sätter sevärdheter på OS 2020 för 8K-TV

japan display 8k
4K-TV-sändningar betraktas fortfarande som en fantasi i de flesta länder över hela världen men det finns en sändare i Japan som redan ser långt framåt i framtiden. NHK, Japans offentliga sändare, har startat världens första vanliga TV-satellitsändning i fantastisk 8K-upplösning. Den har lanserat testkanalen “Super Hi-Vision” som sänder innehåll i både 4K- och 8K-upplösning.

Med 7680 x 4320 pixlar kan 8K-upplösningen göra anspråk på att vara fyra gånger så skarp som 4K och 16 gånger så skarp som full HD eller 1080p. Det möjliggör också 22,2 kanals ljud.

4K-TV-apparater har först nu börjat bli populära och priserna har kommit ner till en nivå som de flesta har råd med, men 8K-TV-apparater är varken allmänt tillgängliga eller billiga vid denna tidpunkt.

Så även om du är i Japan och kan komma åt Super Hi-Vision-kanalen kommer du inte att kunna använda mycket av 8K-upplösningen förrän du har en TV som stöder så hög upplösning.

NHK är medveten om att 8K-TV-apparater inte är något du kan hitta i de flesta hem, så det kommer att sätta upp visningsstationer över hela Japan så att människor kan uppleva 8K-sändningar, bilder från OS 2016 kommer bara att vara en av de 8K innehållsupplevelser som kommer att bli visas på dessa visningsstationer.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om 8k Tv. Källa: pcworld