Nike Self-Lacing Shoes kommer att finnas tillgängliga för köp den 28 november

Nike Self-Lacing Shoes kommer att finnas tillgängliga för köp den 28 november

Ända sedan Nikes självsnörande skor debuterade i filmen Framsidan Back to the Future har många undrat om tekniken någonsin skulle vara möjlig. Företaget visade faktiskt en fungerande prototyp förra året, och tidigare i år tillkännagav de den färdiga versionen som faktiskt skulle säljas.

Den goda nyheten är att om du älskar det du ser och inte tycker att det är en nyhet, eller kanske bara är ett sneakerhuvud / samlare, kommer du att vara glad att få veta att Nike HyperAdapt-skorna officiellt kommer att säljas kommer den 28 november, enligt en artikel av WIRED där de intervjuade ett par av de personer som var ansvariga för skapandet av skon.

En av dessa personer inkluderar Tinker Hatfield, vice president för design och specialprojekt på Nike där han uppgav att han hoppas att HyperAdapt 1.0 en dag kommer att bli en ikon som Converse Chuck Taylors. ”Chuck Taylor, det finns en ikonisk logotyp på sidan, men annars är den smyckad. Och jag kände att den här första HyperAdapt-ansträngningen från Nike skulle vara som en nyvåg Chuck Taylor, för en dag kommer vi att se tillbaka på detta och det kommer att bli lika arkaiskt som Chuck Taylor är nu. ”

Inget ord om prissättning ännu (förvänta dig inte att det är billigt), men dessa detaljer samt hur man gör ett möte för att köpa skorna förväntas avslöjas under de kommande veckorna, så kolla tillbaka med oss ​​för uppdateringar.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om mode, Nike och Wearable Tech.