Nimble Social CRM: Samlade kontakter, kalendrar, e-post och sociala medier

Nimble Social CRM

Nimble Social CRM

[DEMO Spring 2011] Sociala medier och social CRM är ett hett ämne idag, och företag som stora som små vill ha sin del av kakan. Nimble lovar att erbjuda fördelarna med social CRM till små företag genom att integrera LinkedIn, Facebook, Twitter, Google, e-postkontakter och konversationer i en ”Sömlös, intuitiv miljö”. Nimble lyckades integrera “4Cs”: kontakt, kalender, kommunikation och samarbete, men jag ser inte hur annorlunda detta är från den senaste versionen av Outlook som nu integrerar Facebook, MySpace och LinkedIn, tack vare dess Outlook Social Connector. En annan produkt som kan ha likheter med Nimble är Zendesk. Jag kan ha möjlighet att fråga företagets grundare Jon Ferrara om hans produktdifferentiering här på DEMO, jag kommer att uppdatera den här artikeln då.

Nimbles viktigaste funktioner (från pressmeddelandet)

En enhetlig lösning – Nimble kopplar kontakter till kalendrar, kommunikation, uppgifter och sociala konversationer – allt i ett användargränssnitt.

Social övervakning – Nimble låter företag övervaka de mest populära sociala nätverken – LinkedIn, Twitter och Facebook – från en skärm.

Socialt engagemang – Nimbles enhetliga inkorg hjälper företag att svara på konversationer och engagera kunder snabbare via e-post eller sociala medier.

Integration med befintliga verktygNimble synkroniseras med Google Apps, inklusive e-post och kalendrar, så att användare kan fortsätta använda sina välbekanta verktyg.

Lätt att användaTill skillnad från mer traditionella CRM-system avslöjar Nimbles eleganta gränssnitt informationen som företagen behöver se och döljer resten.

Webbaserat – Som en webbaserad lösning, enligt företaget, kräver Nimble ingen installation eller underhåll, vilket gör det mycket lättare att komma igång.

Säkra – Nimble Contact’s krypterade säkerhets- och redundanta servrar är byggda för att hålla informationen säker

Nimble Social CRMNimble Social CRM

[DEMO Spring 2011] Sociala medier och social CRM är ett hett ämne idag, och företag som stora som små vill ha sin del av kakan. Nimble lovar att erbjuda fördelarna med social CRM till små företag genom att integrera LinkedIn, Facebook, Twitter, Google, e-postkontakter och konversationer i en ”Sömlös, intuitiv miljö”. Nimble lyckades integrera “4Cs”: kontakt, kalender, kommunikation och samarbete, men jag ser inte hur annorlunda detta är från den senaste versionen av Outlook som nu har Facebook, MySpace och Linkedin-integration tack vare sin Outlook Social Connector. Jag kan ha möjlighet att fråga företagets grundare Jon Ferrara om hans produktdifferentiering här på DEMO, jag kommer att uppdatera den här artikeln då.

Filed in Web. Läs mer om DEMO.