Nintendo sleep tracker-projekt läggs i sängen Ingen bärbar enhet kommer inte att stänga ögonen när som helst snart

Nintendo sleep tracker-projekt läggs i sängen Ingen bärbar enhet kommer inte att stänga ögonen när som helst snart

Nintendo har beslutat att bromsa planerna på att lansera en sömnspårningsmonitor som de hoppades kunna lansera i år efter att ha släppt detaljerna om projektet 2014.

Bekräftelse på dess bortgång avslöjades under en Q & A-session i en briefing med företagets investerare. Nintendo-president Tatsumi Kimishima, som ersatte den ikoniska Satoru Iwata som tyvärr gick bort förra året, sa att det inte fanns fler planer på att släppa enheten i slutet av mars 2016 som planerat.

Viktig läsning: De bästa sömnspårarna och bildskärmarna

“När det gäller livskvaliteten (enheten), som inte nämndes i någon av dagens frågor, har vi inte övertygelsen om att den sömn- och utmattningstema (enheten) kan komma in i fasen att faktiskt bli en produkt, “Kimishima sa i en översättning av genomgången.

Medan en sömnspårare kanske inte är i horisonten utesluter inte Kimishima att utforska hälsoområdet i framtiden.

“Vi tror fortfarande att det finns saker vi kan göra inom den allmänna kategorin Livskvalitet, och vi kommer att fortsätta att studera möjligheten att expandera till detta område”, sa han.

Den icke bärbara sömnmonitorn, som är en del av den japanska speljättens QOL-initiativ (Quality of Life), har utformats för att sitta på ditt sängbord och använda radiofrekvenser för att mäta andning, rörelse och hjärtfrekvens. med analysen som sker i molnet. I grund och botten skulle det fungera mycket som Withings Aura och en mängd andra sömnövervakningsenheter som redan finns tillgängliga.

När Iwata först pratade om projektet i ett inkomstsamtal 2014, hävdade han att Nintendo skulle använda sin kunskap inom spel för att analysera sömn och trötthet för att skapa något roligt.

Det här är inte första gången Nintendo spelar med tanken att föra hälsa och spel närmare varandra. Wii Fit var en ganska stor sak och såldes i sina bucketloads. I andra änden av spektrumet fanns det dock saker som Wii Vitality-sensorn som drog biometriska data till speldesign. Ninty fanboys och flickor tyckte inte så mycket om den tanken.

Här hoppas vi att beslutet att dra tillbaka från smarta hem-enheter låter Nintendo fokusera på vad det gör bäst och det är spel. Tja, om du glömmer att Wii U finns så är det.

Via: Trådbunden

Registrera dig för Wareable nyhetsbrev