Nintendo vill släppa sin första film på 2-3 år

Tips för jobbannonser vid utvecklingsstatus för Pokémon RPG för switch

pokemonSer du fram emot en Nintendo-tillverkad film? Om du är, de dåliga nyheterna att du kanske måste vänta 2-3 år för att se den, men den goda nyheten är att Nintendo är åtminstone öppen för idén. Detta är enligt en rapport från Asahi Shimbun, översatt av Kyle McLain, där Nintendos vd Tatsumi Kimishima avslöjade en grov tidslinje som företaget hade i åtanke.

Enligt Kimishima uttryckte han hur han skulle vilja att företaget släppte sin första film under de kommande 2-3 åren. Detta är dock inte nödvändigt att bekräfta att det finns en film på gång, men att de aktivt tittar på att göra en. Han tillägger också att företaget undersöker ett produktionssystem där Nintendo kommer att försöka få så mycket kontroll över filmens produktion som möjligt.

Nu är det inte första gången som Nintendo uttrycker sitt intresse för filmer. Förra året avslöjade företaget att de är öppna för tanken, enligt vilken enligt Shigeru Miyamoto”När vi tittar bredare på vad som är Nintendos roll som underhållningsföretag börjar vi tänka mer och mer på hur filmer kan passa in i det – och vi kommer potentiellt att titta på saker som filmer i framtiden. ”

Det har också förekommit nya rykten om att det finns samtal om en möjlig live-actionfilm baserad på Pokémon-serien, men huruvida detta kan vara filmen Nintendo ser på återstår att se. Under tiden, vilken av Nintendos franchiseföretag skulle du vilja göra till en film?

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om filmer och Nintendo.