Nock Nock låter användare ta reda på var de coola barnen är

Nock Nock

Nock NockI dagens smarttelefonvärld verkar alla okej med att dela med hela världen där de är. Tjänster som Foursquare, Facebook Places och så vidare, sänds till alla där en viss användare är och gör det lätt för människor att använda sig av sådan information. En sådan användning av platsdata är denna nya tjänst som heter Nock Nock.

Genom att utnyttja det sociala incheckningsnätverket som är Foursquare är Nock Nock en tjänst som i grunden sammanställer data från en viss plats – ta reda på hur många människor som finns där, och av vilket kön de är, vem de är (enligt deras länkade Facebook-profil) och låter dig veta hur länge de har varit där. Så i grund och botten om du är uttråkad hemma och vill tillbringa natten ute, kan Nock Nock hjälpa dig att räcka ut klubbar, pubar, restauranger etc utan att du behöver sätta foten ut ur ditt hus eller ens behöva betala en försäkring avgift bara för att kolla in en klubb.

Ser du någon du vill träffa i Nock Nock? Gå bara över till arenan och se upp för personen. Ser du någon du vill undvika? Nu vet du vart du inte kommer att gå till ikväll. Detta låter som en bra idé men det är beroende av att människor kommer ihåg att checka in på en plats, förutsatt att de använder Foursquare i första hand. Nock Nock är en gratis tjänst och finns tillgänglig för fyra städer just nu – San Francisco, New York, Hong Kong och Bangkok. Förvänta dig att många fler städer får stöd i framtiden. Se en videodemonstration om hur Nock Nock fungerar:

Filed in Web. Läs mer om incheckning, Foursquare, socialt och webb.