Nokia 770 Review

Nokia 770 Review


Nokia 770 Review

Av gästredaktör Steven Nersesian

Den mycket skadade Nokia 770 är föremål för vårt nästa äventyr i recensioner. Under mina år med att hantera teknik finns det en stor sannhet: ingen elektronisk produkt existerar (och kommer troligen aldrig) som uppfyller allas behov. Detta kan inte vara mer sant med Nokia 770. Jag uppskattar det men det har några stora begränsningar. Men med att acceptera dessa begränsningar och arbeta inom dem fick jag uppskatta dess funktionalitet ännu mer! På min senaste resa till Australien såg jag fyra kompletta filmer på min “personliga DVD-spelare” (aka Nokia 770 + slet DVD-skivor till MPEG-4-format … ja, jag äger filmerna) med en batteriladdning. Jag hade inte mindre än 12 andra passagerare som lustade över det helt enkelt för den funktionaliteten.

Fysiskt är Nokia 770 ett fast odjur … knapparna känns bra och fungerar bra (även om jag sällan använder de hårda knapparna på framsidan … pekskärmen tar hand om det). Produktens passform och finish, även om den inte är glänsande, är ren och enkel. Ingen blixt men en mycket robust produkt. Jag gillar omslaget för det faktum att jag kände att jag kunde hantera det utan att oroa mig för att den stora skärmen skulle skadas i min portfölj. Skärmen är fantastisk. Jag har gjort ett stort antal bildspel för människor och bilderna dyker verkligen upp från skärmen. De dedikerade knapparna längst upp på produkten är fantastiska.

De låter dig snabbt hoppa till “helskärmsläge” och zooma in på en bild eller webbsida … vilket fungerar felfritt genom att faktiskt zooma in snarare än att bara ändra skalan på texten. Pekskärmen är fantastisk …. påminna mig varför fler tillverkare inte använder pekskärmar ???? De är så intuitiva.

Jag tror att det som gör det starkt också hindrar dess användbarhet. Även om det kom ut med en bra grundläggande uppsättning applikationer, med tanke på den tilltalande formfaktorn har det skett ett skrik för mer funktionalitet. Det finns några otroliga appar som har skrivits av begåvade människor … en mediaspelare, en mapper som kommer att fungera med en GPS-signal (även om du måste tillhandahålla kartdata) och några ganska roliga spel. Processen att förvärva dessa och underhålla dem är inte konsumentklar.

De goda:
Denna produkt utmärker sig på några få saker. Det ger en ren, snabb, riktig webbupplevelse via WiFi (förutom att det är en flashmodell som är lite föråldrad och inte spelar inbäddade filmer, t.ex. YouTube). Skärmen är väldigt tydlig och trevlig att titta på. Den hanterar ett bra utbud av media (musik, videor, bilder) i många populära format. Dess storlek är en perfekt blandning av portabilitet men ändå tillräckligt stor för att se verkligt innehåll. VoIP-funktionaliteten är i nivå med en dator.

På staketet: Batteriets livslängd är ungefär 7 timmar beroende på användning och skärmens ljusstyrka (ganska respektabel men kantlinje … främst för att standby-tiden från ett fullt batteri är cirka 3 timmar.

Så gå inte bort från det på ett par dagar och förvänta dig mycket liv från det såvida det inte är inkopplat. Programvara med öppen källkod är spännande men att lyfta den här produkten ur nischen med användbara enheter för oss nördar och en livskraftig utmanare till PMP: erna och UMPC’s i världen programvaran måste vara integrerad eller hjärndöd-enkel att installera (t.ex. Mac OSX-programvaruuppdateringspanelen). Det nuvarande systemet med förvar är intuitivt för dem som är bekanta med Linux och få andra. Att använda RS-MMC-kort är lite olyckligt eftersom de nuvarande trenderna antingen mini-SD eller micro-SD. Du kan köpa dem på webben men jag skulle hellre dela kort med andra enheter.

Det dåliga:
Att visa Flash och inbäddad video på webbsidor är inte i linje med webben. För att uppdatera operativsystemet måste du torka hela systemet (ja, det finns ett säkerhetskopieringsverktyg men KOM PÅ!). Webben är endast tillgänglig via WiFi eller en ihopparad Bluetooth-telefon som är ansluten till internet via GPS (långsam, dyr och parning av till och med några avancerade Nokia-enheter misslyckades!). E-post och snabbmeddelanden är tuffa utan ett integrerat QWERTY-tangentbord (ja, jag har ett externt Bluetooth-tangentbord men det är större än produkten!), Till skillnad från Nokias konsumenterbjudanden som fungerar mycket rent och pålitligt … förkonfigurerade ur lådan, Nokia 770 kräver en hel del handhållning och läsning av Maemo.org-webbplatsen för att dra full nytta av produkten

Slutsats….
Jag tycker att det här är en bra produkt att sitta på ditt soffbord eller på din resa till det lokala kaféet för att snabbt få tillgång till information från webben utan att piska ut din bärbara dator eller springa tillbaka och gråta till din stationära dator.

Jag ger det en 7,5 av 10 stjärnor. Jag använder mina ofta och drömmer om några få tweaks för att göra det till ett kick-ass-tillskott till alla hushåll och / eller mobila livsstilar.

Tips:
1. Se till att du kör det senaste operativsystemet (för närvarande Maemo 2.1 ‘scirocco’) för att få full funktionalitet och stabilitet.

2. Håll koll på utveckling och nya appar på www.maemo.org/apps/ apps_maemo_2_0.html

3. Jag håller min 770 inkopplad hela tiden och kopplar sedan ur den för att bli mobil, alltid tillbaka till laddaren.

Arkiverat i Mobiltelefoner> Datorer. Läs mer om hands-on.