Nokia Android 8 Oreo-uppdatering kommer att släppas för alla telefoner

Nokia 9 ryktas om att ha en fingeravtryckssensor på skärmen


Det finska företaget HMD Global har licensierat Nokia-märket och det är företaget som nu tillverkar Nokia-telefoner som du ser på marknaden idag. Dessa är Android-drivna telefoner som tillgodoser alla tre spektrum på marknaden, nybörjar, mellanklass och avancerad. Det har nu bekräftats att Nokia Android 8.0 Oreo-uppdateringen kommer att släppas för alla Nokia-märkta telefoner som HMD Global har släppt hittills.

Detta bekräftades av HMD Globals Chief Product Officer Juho Sarvikas på Twitter. Han twittrade att “alla våra smartphones kommer att uppgraderas till Oreo.” Ja, detta inkluderar även Nokia 3.

Google släppte Android 8.0 Oreo officiellt först nyligen. Uppdateringen har hittills bara släppts för sina Pixel-enheter. Tredjeparts OEM-tillverkare behöver lite tid för att göra uppdateringen redo för sina enheter innan de skickar ut den.

Sarvikas bekräftade dock ingenting om tidpunkten. Han kommenterade inte när uppdateringen kommer att lanseras för Nokia-telefoner. Det kan med rimlighet förväntas att uppdateringen kanske inte rullas ut för dessa enheter minst ett par månader.

De som äger Nokia-telefoner vet åtminstone nu att de kommer att få Oreo-uppdateringen. Många trodde att low-end Nokia 3 kanske inte fick Oreo-uppdateringen men företaget har nu satt rekordet. Alla mobiltelefoner från Nokia som den har släppt hittills kommer så småningom att uppdateras till Oreo.

Arkiverad i mobiltelefoner. Läs mer om Android 8.0 Oreo, Android-uppdateringar, HMD Global och Nokia.