Nook Color Preview

Nook Color Preview

Nook Color Hands-On

Barnes & Noble NOOKcolor, den första e-bokläsaren i fullfärg, presenterar en serie dilemman för intresserade köpare. B&N hänvisade till det som en surfplatta, men NOOKcolor är verkligen mer som en halv tablett. Det är bokstavligen en skrivskyddad enhet. Den visar text-, PDF- och Microsoft Office-filer, spelar upp MPEG-4-video (ingen blixt), spelar MP3- och AAC-musik, spelar animationer. Det surfar på webben med hjälp av Android-webbläsaren (vilket innebär att du kan komma åt och se ditt Netflix-innehåll), har en accelerometer så att allt innehåll kan visas i båda riktningarna, har 8 GB inbyggt minne, en microSD-kortplats och WiFi. Men du kan inte skapa något i det som att skapa e-post eller ordbehandling, förutom bokrelaterade Facebook- och Twitter-inlägg.

Det har en åtta timmars batteritid jämfört med monokroma e-bokläsares batteritid mätt i veckor. En iPad, med sin 9,7-tums skärm, kan spela upp mycket mer krävande videofiler i upp till 10 timmar. Det kostar $ 250, lite mindre än hälften av en iPad, vilket uppenbarligen gör nästan allt som NOOKcolor gör bara att lyfta lillfingret (om en iPad hade lemmar), plus mycket mer fritids- och produktivitetsaktiviteter.

Nook Color Hands-On

NOOKcolor är en överlägsen e-bokläsare. Den ljusa 7-tumsskärmen gör att texten hoppar från sidan. Det introducerar en nivå av textläsbarhetskontrast oöverträffad på någon grå monokrom e-bläck e-bokläsare. Och att se illustrationer, kartor, diagram och foton i deras naturliga färgtillstånd är en lättnad efter att ha lidit genom en platt 16 lager grå på den vanliga Nook and Kindle.

Men om du har råd med 250 $ för en färgboksläsare, kanske du inte har råd med den mycket mer mångsidiga iPad eller en av de lika stora och mer mångsidiga 7-tums surfplattorna som kommer under de närmaste veckorna och månaderna?

Nook Color Hands-On

Låt oss bli fysiska

Nook Color Hands-On

Vid 15,8 uns – ungefär ett halvt kilo lättare än iPad – är den kolgrå NOOKcolor cirka tre uns tyngre än sitt monokroma syskon och känns mycket mer omfattande. Den mäter 8,1 x 5 x 0,48 tum, ett hår högre och tunnare än sin föregångare. Dess 7-tums LCD-skärm är större än båda 6-tums E-Ink-skärmarna på både den tidigare Nook och Kindle, men dess färgglada ljusstyrka gör att den verkar ännu mer riklig. Bakom IPS LCD kapacitiv pekskärm på 1024 x 600 pixlar räcker det med 8 GB internminne för att rymma 6000 böcker (eller eller en kombination som 1000 böcker, 25 fullfärgstidningar, 10 tidningar, 50 barnböcker, 500 sånger och 150 foton), förstärkt med en microSD-kortplats för upp till 32 GB mer utrymme. Inuti en Barnes & Noble-butik kan du använda WiFi för att läsa böcker gratis, precis som om du satt på golvet och drog riktiga böcker ur staplarna, din billiga skridsko. Det finns ingen 3G.

Nook Color Hands-On
Nook Color Hands-On

Gränssnittet

Nook Color Hands-On

Vi fick inte riktigt en chans att spela med NOOKcolor på den inledande till och med. Demonstranter höll försiktigt sina få prover i sitt eget grepp och släppte bara för att låta oss hämta det. Men vi fick guidade turer.

Kanske var det för att jag upplevde det kallt, men NOOKcolors GUI har många, kanske för många alternativ, som finns i en mängd olika innehållsskärmar och menyrader och rullgardinsmenyer och … ja, jag hittade allt lite skrämmande och överdrivet, vilket innebär att mindre tekniskt sinnade människor kan tycka helt förvirrande. Till exempel…

Det finns en startskärm som är som ett skrivbord. Nedan finns en fingerrullbar “Daily Shelf” -fält som innehåller upp till 50 tillgängliga artiklar – böcker, tidskrifter, tidningar, PDF-filer, Microsoft Office-dokument etc. Du kan dra ett objekt från Daily Shelf till startskärmen “skrivbord” eller knacka på den från hyllan för att öppna den. En ikon som flyttas till skrivbordet kan ändras med nypzoom – men jag tappade verkligen inte hela logiken med att ändra storlek på en ikon eller flytta en innehållsikon någon annanstans när en kran öppnar den där den redan är, men kanske är jag saknar någonting. Utöver dessa två alternativ finns det också en rullgardinsmeny Mer med en lista över allt du nyligen har läst.

Nook Color Hands-On

Under Daily Shelf finns en ”snabbnavigeringspil” som öppnar en menyrad med ytterligare alternativ: Bibliotek (som innehåller alla dina objekt), Shop, Search, Extras (Nook Android-appar), Webb och Inställningar. Det finns också ett separat utlåningsbiblioteksfönster med böcker du har köpt som du får låna ut digitalt.

Inuti en bok

Nook Color Hands-On

När du väl är inne i en bok eller tidskrift finns det ytterligare menyer, inklusive tryckbara alternativ som är placerade överst, som finns på en Android-telefon, och en annan popup-menyrad med ännu fler alternativ, till exempel Dela. Med Share kan du klippa ut och klistra in delar av en bok och lägga upp dem med kommentarer på Facebook eller Twitter utan att öppna en separat app.

Inuti böcker kan utgivare placera MPEG-4-videor och animationer, vad B&N kallar “Alive Touch”, vilket gör det möjligt för barn att röra vid en illustration och se att den kommer till liv. Faktum är att Nook Kids låter barnen se stora färgglada illustrationer och föräldrar kan öka textstorleken för läsning. Föräldrar kan också läsa eller låta sitt barn läsa, eller låta NOOKcolor läsas via dess text-till-tal-funktioner.

Allt detta verkar vara väldigt mycket för att bara läsa en bok. Men som sagt kan du göra mycket mer med NOOKcolor än att bara läsa en bok.

Nook Color Hands-On

Mer intruiging är NOOKcolors sociala nätverksfunktioner. Du kan klippa en rad eller två eller tre från vad du än läser, bok eller tidskrift, sedan klistra in raderna och skriva ett medföljande inte och skicka din missivitet via integrerade Facebook- och Twitter-formulär.

Beslutet

Om NOOKcolor var $ 199 är det ett något enkelt samtal. Men för $ 250 blir NOOKcolors värde jämfört med iPad en nästan omöjlig bestämning.

Nook Color Hands-On

NOOKcolor är definitivt cool och förbättrar avsevärt läsbarheten. Men iBook-appen på iPad ger samma höga läsbarhet, plus – ja, det är en iPad för chrissakes. Det är också mer än dubbelt så mycket som en NOOK-färg. Jag är gl
annons Jag behöver inte fatta detta beslut.

Arkiverat i Datorer> Prylar. Läs mer om B & n, Barnes & Noble, Barnes And Noble, Ebook, Ereader, Nook and Nook Color.