Nordkorea lanserar sin egen videostreamingtjänst

Nordkorea lanserar sin egen videostreamingtjänst

Det finns verkligen ingen brist på videostreamingtjänster. Netflix är tillgängligt i nästan alla länder där ute, medan populära tjänster som Hulu och Amazon Video finns i ett stort antal länder. Det finns dock ett land som inte betjänas av någon av dessa tjänster, och det är Nordkorea. Det visar sig att DPRK nu har släppt sin egen videostreamingtjänst.

Nordkorea är det mest isolerade landet i världen. Regeringen har noggrann kontroll över vilken information som strömmar genom dess gränser, både digital och fysisk, så det är säkert att säga att många medborgare i landet kanske inte ens vet vad Netflix eller Hulu är.

NK News rapporterar att landets Korea Central Television har lanserat en ny tjänst som heter Manbang som betyder “överallt” eller “alla riktningar.” Tjänsten gör det möjligt för tittare att titta på program och dokumentärer och till och med ta språkkurser på ryska och engelska.

För att få tillgång till tjänsten behöver tittarna en Internet Protocol Television som ska fungera via en separat ruta. Lådan sägs ge direkt tillgång till många nordkoreanska nätverk. Tittare kan till och med få streama live-kanaler till en TV om de har tillgång till den extremt begränsade internettjänsten i landet.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Nordkorea och videostreaming.