Not 7 Fiasco skadade inte Samsungs varumärke i USA

Not 7 Fiasco skadade inte Samsungs varumärke i USA

galax-not-7-design_05-svart-kameraMed den första återkallningsrundan i Not 7 kan vi förstå varför kunder fortfarande kan vara lojala mot Samsung. När allt kommer omkring gör alla misstag och det faktum att Samsung arbetade snabbt för att lösa det kunde berömas. Men efter den andra omgången av återkallelser och rapporterna från not 7 är det ett rusat jobb som inte väcker mycket förtroende.

Men som det visar sig att trots allt som har hänt kanske det inte har skadat Samsungs varumärke så mycket som de kanske hade fruktat. Detta är enligt en nyligen genomförd Reuters / Ipsos-undersökning där det konstaterades att Samsungs kunder fortfarande till stor del är lojala mot varumärket.

Undersökningen visade att 91% av nuvarande Samsung-kunder troligen skulle köpa en annan Samsung-smartphone, medan 92% sa att de skulle köpa en annan Samsung-produkt i allmänhet. Reuters påpekar att detta nästan liknar Apples varumärkeslojalitet där 92% sa att de skulle köpa en annan iPhone, och ytterligare 89% sa att de troligen skulle köpa en annan Apple-produkt.

Det återstår att se om denna lojalitet kommer att bevisas som kommer nästa år vi kan se fram emot Galaxy S8, så det kommer att bli intressant att se hur bra handenheten kommer att göra.

Sparad i Mobiltelefoner> Allmänt. Läs mer om Galaxy Note 7 och Samsung.