NVIDIA avgör patenttvist med Samsung

Samsung kan utveckla en

NVIDIA stämde Samsung redan 2014 och hävdade att det koreanska företaget bryter mot sina patent. Samsung svarade med att stämma NVIDIA för påstådd patentintrång och USA: s internationella handelskommission fann först Samsung inte skyldig till intrång på NVIDIAs patent och senare beslutade att NVIDIA i stället bryter mot Samsungs patent. Det hela blev lite rörigt men båda företagen har meddelat idag att en överenskommelse har nåtts i denna fråga.

Det tidigare beslutet från ITC-domaren höll NVIDIA ansvarigt för intrång i tre av Samsungs patent och det kunde ha utsatts för ett potentiellt försäljningsförbud på grund av det.

Ett gemensamt uttalande som meddelade denna lösning släpptes timmar innan USA: s internationella handelskommission skulle meddela sitt slutliga beslut i denna fråga. Genom att göra detta har NVIDIA undvikit ett potentiellt förbud mot import av sina grafikkort.

Uttalandet avslöjade också att ett “litet antal” patent kommer att licensieras av varje företag till det andra, men det kommer inte att finnas någon annan ersättning eller bred korslicensiering av patent för den delen.

Nu när en överenskommelse har nåtts mellan alla inblandade parter omfattade detta ärende också några av NVIDIA: s kunder som BioStar Microtech, Jaton och EliteGroup, alla tvister vid tingsrätten, US International Trade Commission och US Patent and Trademark Office kommer nu avskedas.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om NVIDIA, patent och Samsung. Källa: Bloomberg