NVIDIA Simultan Multi-Projection för korrekt surroundvy

nvidia-multi-projection

nvidia-multiprojektionNVIDIAs senaste GPU-arkitektur som heter Pascal stöder en funktion som heter Simultan Multi-Projection. Den är utformad för att hantera upp till 16 visningsenheter med tanken att de ska bilda en surroundvy. En 3-bildskärmsinstallation är ganska vanlig, men du kan föreställa dig en större installation och glöm inte att stereoskopiska vyer behöver dubbelt så många visningsportar. [photo credit: NVIDIA]

Att ha oberoende visningsportar är möjligt idag, men Pascal ger en optimering på bordet. Det kan projicera en scen på 16 olika sätt, istället för att göra scenen 16 gånger, bara för att projicera den annorlunda. Detta är en enorm vinst i geometri och bandbreddsprestanda, eller ska jag säga, detta är en stor undvikande av överflödiga beräkningar.

NVIDIAs VD påpekade också att detta är oerhört användbart för VR-applikationer, för även om det bara finns två visningsportar, kan var och en av dem nu delas in i undervisningsportar med lite olika utsprång för att matcha glaslinsens krökning. Detta innebär att VR kommer att vara så mycket exakt utan prestationsstraff.

NVIDIA säger att prestandabesparingarna kan vara så höga som 50% till 60%, och med tanke på att VR kräver minst 90 bilder per sekund (FPS), kan varje besparing göra en enorm skillnad. Kanske har relativt få människor 3+ skärmar, men varje enskild VR-användare kommer att dra nytta av Simultan Multi-Projection. Se det i aktion:

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om bildskärmar och NVIDIA.