Ny distribuerbar Adobe Flash Lite-spelare.

Ny distribuerbar Adobe Flash Lite-spelare

[Mobile World Congress] Idag lanserar Adobe sin nya mobila körtid Flash Lite 3.1 Distribuerbar spelare (beta). Strategin bakom detta tillkännagivande är att göra det möjligt för utvecklare att skapa och distribuera applikationer för telefonerna och ge en bättre upplevelse på enheten, liknande den användarupplevelse som tillhandahålls på skrivbordet med luftbaserade applikationer. Windows Mobile och Nokia S60 är det första OS som stöds och Flash Lite 3.1 installeras automatiskt och uppdateras medan apparna laddas ner.

Nya intäktsströmmar är viktiga för internetbaserade företag och produkter, och Adobe tillhandahåller ett extra leveranssystem och en ny lösning för intäktsgenerering för innehållsskapare som använder flashbaserade mobilapplikationer. Utvecklare kommer att kunna distribuera sina appar via aggregatkataloger som GetJar, Thumbplay och Zed. Varumärken som redan använder den distribuerbara spelaren direkt på sina webbplatser inkluderar Accuweather, Dolce & Gabbana, Digital Chocolate, Disney, Finetune, Gazetta dello Sport, Hachette Filipacchi, Il Sole 24 Ore, Il Corriere della Sera, Nespresso och Uclick.

Utvecklare kan komma igång med att utveckla appar med den kostnadsfria beta som finns här: http://www.adobe.com/go/distribute/Flash Lite är en del av en större lösning som även omfattar Mobile Packager, AdobeFlash CS4, Device Central CS4. inkluderar USA, Storbritannien Spanien, Italien och Indien. Fler länder kommer att läggas till senare. Adobe lanserar också Flash Lite Developer Challenge, en tävling för att hjälpa de bästa utvecklarna av Flash-baserade mobilappar www.flashlitedeveloperchallenge.com

Filed in Cellphones> Web. Läs mer om MWC.