Ny lag i New York gör skalpning på nätet olaglig

Ny lag i New York gör skalpning på nätet olaglig

Bildkredit - Herald-Tribune

Bildkredit – Herald-Tribune

Vem tror du är snabbare? En bot som är planerad att börja köpa biljetter vid tidpunkten för utgivningen till den andra, eller någon som sitter framför sin dator frenetiskt trycker bort i hopp om att kunna köpa en biljett åt sig själva? Naturligtvis i detta fall bot skulle vara snabbare.

Detta har lett till ökningen av online-biljett skalpning där scalpers använder bots för att köpa biljetter och sälja dem till högre priser senare. Detta är en olycklig konsekvens av teknik, men tack och lov över i New York har guvernör Andrew M. Cuomo undertecknat en lagstiftning som effektivt gör övningen olaglig, där biljetter som köps och säljs igen med biljettbots är olagliga.

Enligt Cuomo, ”Dessa skrupelfria spekulanter och deras underhandlade taktik har manipulerat marknaden och lämnar ofta både yorkare och besökare med ett litet annat val än att köpa biljetter på sekundärmarknaden till en orimlig påläggning. Det är rovligt, det är fel och med den här lagstiftningen tar vi ett viktigt steg mot att återställa rättvisa och eget kapital till denna bransch med flera miljarder dollar. ”

New Yorks åklagarmyndighet Eric T. Schneiderman tillägger, ”De senaste åren har det blivit nästan omöjligt att hitta billiga biljetter – eller till och med några biljetter alls – till alla populära shower. Mäklare beväpnade med olagliga, snabba biljettköpbots har hindrat för många New York-bor från att delta i shower, sportevenemang och kulturupplevelser som gör New York så speciell. ” Med detta sagt medan det nu är olagligt betyder det inte att det fortfarande inte kommer att hända, även om det förhoppningsvis kommer att hända mindre ofta nu.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Legal.