Nya alla pekskärmar BlackBerry förfaller i oktober

Nya BlackBerry-telefoner kan laddas trådlöst


# IFA2017 – BlackBerry tillverkar inte längre smartphones på egen hand. Det har licensierat sitt varumärke till Kina-baserade TCL som nu gör BB-märkta smartphones. Det första resultatet av detta samarbete var BlackBerry KEYOne och nu håller de två företagen på att lansera en ny telefon. Det har bekräftats att det kommer att finnas en ny BlackBerry-handenhet med all pekskärm som kommer att presenteras i oktober.

Detta bekräftades idag av François Mahieu, chef för global försäljning för TCL, under företagets IFA 2017-briefing i Berlin. “Om två månader framöver kommer vi att ha en pekskärmslösning att visa”, sa han.

TCL hade tidigare sagt att det skulle släppa så många som tre BB-märkta enheter i år men det har hittills bara lanserat en. Det här är det första vi har hört från företaget om en ny BB-märkt smartphone och nu vet vi att den kommer att vara ute i oktober.

Det kommer inte att vara så annorlunda än BlackBerry KEYOne tydligen. TCL säger att den nya handenheten kommer att vara ungefär samma pris som KEYOne och dess viktigaste differentierande faktor kommer att vara att det kommer att bli hela pekskärmen utan ett QWERTY-tangentbord.

Detta betyder inte att TCL inte kommer att lansera något tangentbord som visar BB-handenheter i framtiden. Det kommer fler av dem på linjen. “Vi är här för att stanna och vi kommer att lansera fler BlackBerry-produkter de närmaste åren, med början i år,” sa Mahieu.

Arkiverad i mobiltelefoner. Läs mer om BlackBerry, BlackBerry KeyOne, IFA och IFA 2017. Källa: cnet