Nya Yahoo! Mail lanserades

Yahoo! Mail logo

Yahoo!  E-postlogotypYahoo! har äntligen tagit bort beta-taggen från den senaste versionen av sin e-posttjänst och startar lanseringen av den senaste versionen till sina 284 miljoner användare världen över idag. Medan Yahoo! Mail är USA: s största webbportalens e-posttjänst, den finns på totalt 43 marknader och 26 olika språk över hela världen.

Den nya versionen av Yahoo! Mail har några intressanta funktioner som integration med sociala nätverk – användare kan svara på Facebook-vänner direkt från ett e-postmeddelande istället för att behöva ladda upp ett nytt fönster / flik för Facebook. Ta ett blad ur Gmail och Hotmails sidor – Yahoo! Mail stöder också visning av bildspel och video från länkar direkt i deras e-post.

Yahoo! har nu också en prioriterad kontaktfunktion – e-postmeddelanden från personer i din adressbok kommer att skjutas till toppen av dina olästa meddelanden. Användare kan också skicka texter och snabbmeddelanden från Yahoo! E-post och alla dessa texter och meddelanden arkiveras också som standard. YouSendIt (en filsändningstjänst) är också integrerad i Yahoo! Mail, och så är elektronisk inbjudningstjänst, Evite.

Precis som Facebook ser det ut som Yahoo! vill att användare ska kunna spendera så mycket tid på sin tjänst istället för att behöva gå någon annanstans. Dessa nya funktioner är ganska smidiga och kommer att ge mycket extra funktionalitet till web-posttjänsten. Låt oss hoppas att den här lanseringen inte kommer att orsaka längre serviceavbrott.

Filed in Web. Läs mer om Launch, Mail, New och Yahoo.