NYC godkänner världens första underjordiska park

NYC godkänner världens första underjordiska park

låglinjeprojekt 6När du tänker på parker tänker du förmodligen det ljusa, soliga utomhus där du kan ta en lugn promenad och njuta av naturen. Kanske njuta av en cykeltur, ett romantiskt datum, en picknick och så vidare. Men över i New York City verkar det som om staden har godkänt en ny park, men detta kommer inte att vara som Central Park, det kommer att bli världens första underjordiska park.

Om detta låter bekant beror det på att förra året fanns planer på att försöka crowdfundera idén, och vi antar att den måste ha fått den uppmärksamhet som behövdes för att idén skulle godkännas. När det är klart kommer Lowline-projektet att anlända till Lower East Side på Manhattan kommer 2020 där hela projektet sägs kosta 55 miljoner dollar.

Det kommer att finnas ett tak som strömmar solljus in i parken tack vare ett periskopliknande system som kanaliserar solens strålar nedåt. Det har också föreslagits att det kan visa sig vara en anständig fristad under vintern där istället för att hålla sig hemma, kunde invånarna fortfarande få njuta av naturen “utomhus”.

Parken kan också användas som ett mångsidigt utrymme där evenemang kan hållas, till exempel fitnessklasser, eller utrymmen där människor kan komma att meditera.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om arkitektur och vetenskap.