Oculus för att hjälpa studenter och ideella organisationer att skapa VR-innehåll

Oculus för att hjälpa studenter och ideella organisationer att skapa VR-innehåll

vr-för-bra-bild-2Med virtuell verklighet som kommer att bli nästa stora sak är vi säkra på att många utvecklare vill komma in på det. Men kostnaden för att utveckla virtual reality kan vara dyr eftersom utrustningen, som virtual reality-headsetet och datorn som behövs för att driva headsetet, inte blir billigt.

Den goda nyheten är att folket på Oculus verkar förstå att just nu försöker sprida VR-ordet är viktigare än att försöka tjäna pengar snabbt, varför de nyligen har lanserat ett nytt initiativ som heter “VR för gott”. Tanken är att företaget ska hjälpa studenter och ideella organisationer att få tillgång till de verktyg de behöver för att göra VR-innehåll.

Initiativet är tvåfaldigt: den första delen är att de kommer att hjälpa stigande filmskapare att skapa 360-graders videoinnehåll och kommer att ge utbildning på Facebooks huvudkontor. De kommer också att få tillgång till Nokia OZO-kameror för att hjälpa till med produktionen, och dessa videor förväntas också debutera på Sundance nästa år där de kommer att få mer exponering.

Nästa del är att hjälpa elever där Oculus kommer att samarbeta med nio gymnasier i San Francisco och kommer att arbeta med pro filmskapare för att fånga 360-graders videor av deras samhälle. Eleverna kommer att ha tillgång till VR-verktyg som Samsung Gear VR, Galaxy S6 och Ricoh Theta S 360-kameror. Detta är ett 6-veckors program där du i slutet kommer att kunna kolla in det färdiga arbetet på Facebook och Oculus Videos när allt är sagt och gjort.

Sparat i prylar> Allmänt. Läs mer om Oculus, Oculus Rift och Virtual Reality (VR).