Offentliga tjänstemän i Singapore får inte tillgång till internet

New York City’s Subways Now All Have WiFi

höghastighetsinternetVi antar att efter regeringarna runt Edward Snowden och läckage är många regeringar runt om i världen förståeligt försiktiga med liknande läckor från sina egna anställda, vilket är anledningen till att det trots att det är lite arkaiskt, i Singapore har beslutats att tjänstemän kommer att inte få tillgång till internet på jobbet.

Det är också ganska ironiskt eftersom vissa har påpekat att detta verkar strida mot Singapores Smart Nation-teknikinitiativ. Enligt deras beslut skulle detta också hindra anställda över hela regeringen från att vidarebefordra arbetsrelaterad information till personliga e-postmeddelanden, vilket vi antar också är vettigt.

I ett tal till BBC sa landets Infocomm Development Authority, ”Regeringen i Singapore granskar regelbundet vår IT-säkerhet för att göra vårt IT-nätverk säkrare. Vi har börjat separera åtkomst till internet från arbetsstationerna för en utvald grupp av offentliga tjänstemän och kommer att göra det för resten av de offentliga tjänstemännen successivt under en ettårsperiod. ”

Målet, som vi sa tidigare, skulle vara att stoppa läckor eller potentiella läckor som kan hända. Med detta sagt finns det företag som redan använder sådana metoder, som banker där endast vissa anställda har tillgång till internet.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om säkerhet.