Offline-visning för Netflix kan komma snart

Netflix Hack Vibrerar din telefon under intensiv skärmhandling

Netflix-logotypMusikströmningstjänster som Apple Music och Spotify tillåter användare att spara musik för att lyssna offline. De förstår att användare ibland inte alltid har en internetanslutning, eller att de för sina favoritlåtar hellre inte behöver streama den och slösa bort data i processen. Tyvärr gäller den modellen inte alltid för videostreamingtjänster som Netflix.

Den goda nyheten är att det snart kan förändras. Enligt en rapport från Light Reading verkar det som om de har informerats av industrins insider och Penthera COO Dan Taitz att offlinevisning för Netflix kan komma snart. ”Vi vet från våra källor inom branschen att Netflix kommer att lansera den här produkten. Min förväntan är att Netflix kommer att lansera download-to-go i slutet av året som ett alternativ för sina kunder. ”

Netflix har genom åren höjt sina abonnemangsavgifter, till stor förskräckt för många av sina kunder. Men vi räknar med att om offlinevisning var en erbjuden funktion skulle det finnas många användare som inte skulle ha något emot att betala dessa avgifter om de kunde spara sina favoritfilmer och TV-program för att titta offline.

Frost & Sullivans huvudanalytiker Dan Rayburn verkar också tro att detta är troligt och kallade det en naturlig utveckling för företaget. “Det är en naturlig utveckling för Netflix att vilja ha en del av sitt innehåll tillgängligt för konsumenter att titta offline, och vi har hört i flera månader nu att de faktiskt kommer att rulla ut något snart.” För bara ett par månader sedan antydde Netflix att de var öppna för idén, så vi antar att det bara var en tidsfråga.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Netflix.