Oil Executive stämd av Tesla för att ha föreställt sig Elon Musk

Elon Musk bildar ideell organisation för att hålla AI till nytta

elon-musk-new
Jag antar att oljebolagets chefer inte riktigt gillar Elon Musk eftersom han är mycket högljudd om att eliminera fossila bränsledrivna bilar och åstadkomma en bilrevolution med helelektriska bilar. Tesla har sagt att det stämmer en oljechef eftersom den misstänker honom för att utge sig för att Elon Musk ska försöka få tag på företagets konfidentiella ekonomiska information.

Tesla har enligt uppgift lämnat in rättegången vid överdomstolen i Santa Clara County och hävdar att Quest Integrity Groups finansdirektör Todd Katz mailade Teslas finansdirektör med ett e-postmeddelande som liknar Musk för att få information som inte avslöjades i Teslas senaste intjäning. samtal med investerare.

Forbes rapporterar att Quest Integrity Group har partnerskap med stora oljebolag som inkluderar ExxonMobil, BP och Chevron. E-postadressen sägs likna en som Musk har använt tidigare och e-postmeddelandet påstås ha innehöll följande meddelande som tydligt visar att ett försök att utge sig av Musk gjordes. E-postmeddelandet själv signerades med initialerna “em.”

varför är du så försiktig med Q3 / 4 gm vägledning vid samtal? också vad tycker du om att avslöja M3 res #? Fördelar / nackdelar med ir pov? vad är din bästa gissning om var vi faktiskt kommer in på Q3 / 4 leveranser. ärlig gissning? inga bs. thx 4 hårt arbete prepping 4 idag

em

Rättegången hävdar att Katz använde ”[email protected]” för att skicka e-post till Teslas CFO Jason Wheeler så att han kunde få information om företagets försäljnings- och ekonomiska prognoser. Ingen ekonomisk information lämnades ut när försöket fångades, men Tesla säger i stämningen att det är oroligt för att detta ska hända i någon annan form.

Teslas rättegång säger inte hur företaget bestämde att det var Katz som skickade det här e-postmeddelandet, utan nämnde bara att det var han som skapade detta konto för att utge sig för Musk.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Elon Musk och Tesla.