Oj, Facebook förklarade av misstag att Filippinerna är i krig

Oj, Facebook förklarade av misstag att Filippinerna är i krig

facebook ojFacebook försöker tillgodose deras stora demografiska antal användare som kommer från hela världen, så ibland inkluderar detta hälsningar och meddelanden som är specifika för vissa länder, kulturer och helgdagar, åtminstone baserat på den information som du har gett den sociala nätverk.

Men nyligen verkar det som om Facebook: s vänliga och vänliga gest gick helt i motsatt riktning. Nyligen på söndag firade landet Filippinerna sin självständighetsdag där Facebook skapade en grafik (se ovan) som dess användare på Filippinerna kunde dela, men lite visste de att detta i huvudsak innebar att landet hade förklarat krig.

Förvirrad? Om du inte är bekant med flaggor, har du förmodligen missat det. I grund och botten har Filippinerna ingen krigsflagga, och för att förklara att de befinner sig i ett krigstillstånd är flaggans färger inverterade, vilket betyder att istället för att den blå delen är överst och den röda under, kommer den röda att vara på toppen med den blå delen nedan.

Inte överraskande fick användarna misstaget och i ett uttalande till en lokal tidning The STAR, bad Facebook om ursäkt för misstaget. ”Det här var oavsiktligt, och vi är ledsna. Vi bryr oss djupt om samhället på Filippinerna och i ett försök att ansluta människor på självständighetsdagen gjorde vi ett misstag. ”

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Facebook.