Oj, Warner Brothers flaggar av misstag egen webbplats som olaglig

warner-bros-piracy-rm-eng

warner-bros-piratkopiering-rm-engDet har tidigare föreslagits att de system som används av företag för att upptäcka upphovsrättsintrångt innehåll kan vara lite överdrivna, och att vissa saker som inte bör flaggas ibland flaggas som olagliga som ett resultat av det. I själva verket nyligen, Warner Brothers fick sin egen webbplats flaggad som olaglig.

Uppenbarligen lämnades denna begäran in på Warner Brothers vägnar av ett företag som heter Vobile, som faktiskt hjälper andra företag att lämna in hundratusentals borttagningsförfrågningar per månad. Förfrågan såg i grund och botten Vobile flagga Warner Brothers webbplats som innehöll upphovsrättsskyddat innehåll och bad Google att ta bort länkar till det som ett resultat.

Det verkar som att Warner Brothers inte var den enda legitima webbplatsen som fick flagga. En rapport från TorrentFreak avslöjade också att andra webbplatser som Amazon, Sky och IMDB också flaggades. Enligt TorrentFreak är denna typ av fel ganska vanliga på grund av de system som används av dessa företag för att upptäcka upphovsrättsskyddat innehåll, vilket som vi sa tidigare kan vara lite överdrivet i deras upptäckt.

Tack och lov för de berörda webbplatserna bestämde Google sig för att inte ta bort dessa länkar efter att ha granskat borttagningsförfrågningarna, men som TorrentFreak påpekar borde dessa algoritmer kanske ha vitlistat vissa webbplatser till att börja med.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Legal and Piracy.