Olympus PEN E-PL9 digitalkamera tillkännages

Olympus PEN E-PL9 digitalkamera tillkännages

Om du är ute efter en ny digitalkamera kanske Olympus kan täcka dig. Företaget har nyligen tillkännagett Olympus PEN E-PL9, som är PEN E-PL8 som lanserades 2016, vilket innebär att kameran är nästan två år gammal och förmodligen beror på en hårdvaruuppdatering.

För de som inte känner till lanserades E-PL8 som en spegelfri kamera på ingångsnivå och det ser ut som att dess efterträdare kommer att följa i dess fotspår, förutom att den kommer med några hårdvaruuppgraderingar för att göra den mer lämplig för modern fotografering och videografi. . Till att börja med kommer kameran att packa en 16MP Live MOS-sensor och TruePic VIII-processor som också används i Olympus E-M10 Mark III.

Det kommer också med bildstabilisering i kroppen (IBIS), vilket innebär att användare inte behöver vara beroende av linser för bildstabilisering. IBIS kommer dock med 3-axlar istället för 5-axlar, så kanske det inte kommer att vara lika stabilt jämfört med andra kameror, men det borde fortfarande vara tillräckligt bra för att få jobbet gjort.

Kameran kommer också att packa 4K-videoinspelning med 30 fps, Bluetooth, och kommer att buntas med ett 14-42 mm f / 3,5-5,6 “EZ” -zoomlins som kostar 699 € / 649 £ för hela paketet. Men om du hellre inte vill använda satslinsen, kommer kameran att prissättas till € 549 / £ 579 för kroppen endast och förväntas släppas i mitten av mars.

Arkiverad i Photo-Video. Läs mer om digitalkameror, spegelfria kameror och Olympus.