OnSwipe gör att HTML5-webbsidor känns som en app

OnSwipe gör att HTML5-webbsidor känns som en app

Många tidningsutgivare börjar hoppa ombord på apptåget genom att erbjuda tidningsabonnemang genom sina appar och låta sina kunder se och läsa hela tidningar genom sina specialdesignade appar, men nu tack vare OnSwipe kan behovet av dessa appar börja se minskat använda sig av.

OnSwipe är en plattform som skulle översätta publicisters befintliga innehåll för att se ut och känna sig som en pekskärmsoptimerad app på olika enheter, till exempel iPad. OnSwipes VD Jason Baptiste sa att han kände att iPad var utformad för att mestadels surfa på nätet och vad han kallar “den här generationens TV”, så istället för att användare måste stänga sina webbläsare för att starta sina tidningsappar kommer de att kunna uppnå utseendet och känslan av dessa appar direkt i webbläsarna istället, till exempel svepning skulle tillåta användare att bläddra igenom sidorna ungefär som hur apptidningar brukar fungera och till och med koppla läsare till sociala nätverkssajter som Instagram, Twitter, Facebook och YouTube som möjliggör snabb delning av intressanta artiklar som läsare stöter på.

Allt detta är inte alls en dålig sak för utgivare eftersom de appar som förläggare tillhandahåller för nedladdning i allmänhet är gratis, bara att läsarna skulle behöva betala om de vill läsa och prenumerera på tidningarna. Utöver det kan OnSwipe tillhandahålla en väg ut för utgivare som inte vill ge Apple en nedskärning för prenumerationer i appen genom att hålla det webbläsarbaserat, ungefär som New York Post har gjort, så vi kan faktiskt gå så långt som att säga att OnSwipe faktiskt kommer att göra publicister en tjänst.

Bäst av allt OnSwipe är också gratis för utgivare där OnSwipe istället tar en procentsänkning från annonsintäkterna. Kolla in demon på OnSwipe i videon nedan.

Onswipe Demo Video från Onswipe på Vimeo.

Arkiverat i Datorer> Surfplattor> Webb. Läs mer om appar och HTML5.