ooVoo och Skype kan nu användas i representanthuset

House of Representatives

representanthusetEfter ett årslångt tryck från republikanerna i representanthuset ser det ut som att de äntligen fick vad de vill ha. Det har rapporterats att medlemmarna i representanthuset kommer att få använda VoIP-tjänster som ooVoo och Skype för officiell kommunikation.

”Vi är glada att meddela att medlemmar och personal, efter att ha arbetat med republikanska ledare och olika husintressenter, nu kan använda populära videotelekonferenstjänster inom husnätverket för att kommunicera med väljare. ”Under en tid då kongressen måste göra mer med mindre tror vi att dessa billiga kommunikationsverktyg i realtid kommer att vara ett effektivt sätt att informera om och få feedback från väljare.

Vi tackar CAO för att se till att medlemmar och personal kan använda dessa tjänster samtidigt som de bibehåller den nödvändiga nivån IT-säkerhet inom husnätverket, och ser fram emot att identifiera ytterligare tekniska lösningar på spärrar för kommunikation och öppenhet. ”

– Gemensamt uttalande utfärdat den 28 juni 2011 av kommittén för husadministrationsordförande Dan Lungren (R-Calif) och House Technology Operations Team-ordförande Jason Chaffetz (R-Utah).

Både ooVoo och Skype stöds i House-nätverket, men Skype-användare kommer att vara begränsade till videosamtal på husets offentliga WiFi för att minimera säkerhetsrisker, medan ooVoo inte har några sådana begränsningar. Det är ett ganska intressant faktum, eftersom Skype är den mest populära av de två tjänsterna. Här är pressmeddelandet från ooVoo och Skype.

[Announcement: ooVoo] [Announcement: Skype]

Arkiverat i Allmänt> Webb. Läs mer om regeringen, Skype, Voice och Voip.