Opera säljer sin webbläsare för 600 miljoner dollar

Operas

opera
Trots närvaron av några stora spelare på webbläsarmarknaden har Opera hållit huvudet nere och fortsatt att konkurrera på denna marknad. Dess stationära och mobila webbläsare har några mycket intressanta funktioner och mobilwebbläsarna är särskilt gillade för sina datakomprimeringsförmågor. Företaget har letat efter att ladda ner sin webbläsarverksamhet under en tid och efter att en tidigare affär föll genom sprickorna har den nu nått en överenskommelse med en grupp kinesiska köpare att sälja mobil- och stationär webbläsarverksamhet för 600 miljoner dollar.

Denna affär inkluderar inte Operas reklamverksamhet. Företaget har beslutat att hålla verksamheten för sig själv för att undvika en lång försening av godkännandet av denna försäljning.

En av de ledande investerarna i denna grupp kinesiska köpare är Kunlun Tech Co., ett företag baserat i Peking som driver 1Mobile Android-appmarknaden och Brothersoft desktop app store. Qihoo 360 har utsetts till en av medlemmarna i denna grupp.

Tillsammans med sina mobila och stationära webbläsare kommer Opera också att sälja gruppen sin integritets- och prestandateknik, flera licenser som den äger samt sin andel i det kinesiska företaget nHorizon, som också utvecklar en webbläsare.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om Opera. Källa: Reuters